EasyPark

Met de betaalkaart met modulaire opbouw bieden we klanten een totale parkeeroplossing

Overal gemakkelijk betalen en parkeren

Details

“De parkeerwereld is continu in beweging en de digitale ontwikkelingen gaan snel. Dat maakt deze markt ook zo interessant”, vertelt Marius Koerselman, directeur van EasyPark Nederland. “Met onze digitale parkeerdiensten maken wij parkeren gemakkelijk voor onze klanten. Dat betekent dat zij overal kunnen parkeren, geen gedoe ervaren met betalen én geen bonnenadministratie nodig hebben. Voor het betalen van parkeren in garages werken wij al heel lang samen met XXImo”.

Park-line en Parkmobile

Marius werkt al jaren in de dynamische parkeerwereld. Via een investeringsmaatschappij raakte hij in 2003 betrokken bij de startup Park-line en niet lang daarna werd hij directeur van Parkmobile. “De combinatie van deze twee bedrijven stelde ons in staat meerdere landen te bedienen en tegelijkertijd diensten te ontwikkelen voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt”, licht Marius toe. “We zagen al snel dat de Nederlandse markt een van de succesvolste markten was. Vernieuwing wordt hier sneller omarmd, we durven te experimenteren.”

Met onze parkeerapps Park-line en Parkmobile hadden we voor onze klanten een perfecte oplossing voor straatparkeren, maar een oplossing voor betalen in parkeergarages was er niet. We wilden onze zakelijke klanten ook op dit vlak administratief ontzorgen, een totale parkeer- en betaaloplossing bieden. Die klantbehoefte was er. We zijn toen in eerste instantie zelf in gesprek gegaan met garagehouders, maar dat bleek al snel een lastig en moeizaam proces.

- Marius Koerselman, directeur van EasyPark Nederland

Betaalkaart met modulaire opbouw

Marius zocht daarom al snel de oplossing in een betaalkaart. Belangrijk uitgangspunt hierbij was de mogelijkheid om alleen de optie ‘betalen in garages’ open te zetten. Een modulaire opbouw dus. Marius: “Met de betaalkaart moesten medewerkers wel kunnen parkeren, maar natuurlijk geen boodschappen kunnen doen. Bovendien wilden we snel kunnen schakelen, een korte time to market.”

“We zijn in de markt gaan zoeken naar een partij die ons hierbij kon helpen. Zo kwam ik in contact met Patrick Bunnik, het klikte direct. We bespraken onze wensen en niet lang daarna is de samenwerking gestart. Dat is inmiddels al heel wat jaren geleden. Parkmobile was een van de eerste klanten van XXImo, toen nog Repay geheten.”

Overal parkeren zonder gedoe

“Met de XXImo-betaalkaart met modulaire opbouw kunnen wij klanten een totale parkeeroplossing bieden. Zij kunnen snel, gemakkelijk en - heel belangrijk - overal parkeren zonder administratief gedoe. Extra voordeel voor onze klant is de eenvoudige btw-teruggave.”

Marius licht toe hoe dit werkt: “Door de samenwerking kunnen we onze eigen ‘branded’ betaalkaarten uitgeven, die onderdeel zijn van het VISA-netwerk. Er vindt een financiële verrekening plaats op basis van het gebruik. XXImo levert ons de transactiegegevens en wij zorgen er vervolgens voor dat alle parkeertransacties en kosten netjes op de klantfacturen komen te staan. Dat werkt goed.”

“Patrick Bunnik en het XXImo-team kijken met een ondernemersblik. Zij denken in mogelijkheden en oplossingen. Dat spreekt mij aan, vind ik heel belangrijk. We stellen de eindgebruiker centraal en gaan voor een goedwerkende oplossing, een goede klantbeleving én een samenwerking die voor alle partijen naar tevredenheid is. Dát is ons uitgangspunt.”

- Marius Koerselman, directeur van EasyPark Nederland

EasyPark

In 2021 is de PARK NOW Group (waaronder Park-line en Parkmobile) overgenomen door het Scandinavische bedrijf EasyPark Group. Een belangrijke stap om wereldwijd verder te groeien in digitale parkeerdiensten. Het bedrijf is met 70 miljoen klanten en 3500 steden in 25 landen in Europa, Noord-Amerika en Australie een grote speler.

Mobiliteitsuitdaging

Het parkeervraagstuk is voor steden en bedrijven veel meer dan vroeger een hoofditem geworden, het maakt onderdeel uit van de bredere mobiliteitsuitdaging. Thema’s als autoluwe steden, bereikbaarheid, meer groen en betere benutting van de ruimte spelen overal. In binnen- en buitenland. EasyPark werkt samen op alle genoemde thema’s. “Door de verdergaande digitalisering is er steeds meer data beschikbaar waarop beleid kan worden gemaakt en getoetst en diensten kunnen worden ontwikkeld”, aldus Marius.

Betaalontwikkelingen

De ontwikkelingen in de digitale parkeerapps gaan snel, daarmee bieden we blijvend toegevoegde waarde, er is geen apparatuur voor nodig. Bij parkeergarages ligt dat anders, daar is nu nog vaak een fysiek station, een automaat/slagboom, nodig om controle plaats te laten vinden. Veranderingen gaan daar minder snel. Ik verwacht daarom dat de betaalkaartoplossing voor garages voorlopig blijft bestaan. Maar er worden ook alternatieven ontwikkeld, zoals betalen op basis van kenteken of met apple pay/google pay.”

De auto als device
“Ik zie de auto straks als belangrijkste device. De auto weet namelijk alles: de exacte gps-positie, of de motor aan/uit is, of de auto in de parkeerstand staat en of een parkeertransactie moet worden gestart. Het is snel, nauwkeurig en bij het wegrijden kan de parkeertransactie weer automatisch worden gestopt. Dit wordt dé toekomst van parkeren,” vat Marius samen.

Elektrisch laden
Een andere ontwikkeling is de combinatie van parkeren en elektrisch laden. In Scandinavië, met name in Noorwegen waar twee derde van de nieuwe auto’s elektrisch is, biedt EasyPark ook betalen voor elektrisch laden aan. Gaan we dit ook bij EasyPark Nederland zien? Marius: Dat is zeker mogelijk. Belangrijk is dan wel dat we voor onze klanten ook écht een probleem oplossen, dat we ze kunnen helpen met het zoeken en vinden van laadlocaties, tarieven en de beschikbaarheid kunnen tonen en overal gemakkelijk kunnen laten betalen voor zowel parkeren als laden bijvoorbeeld. De behoeftes en mogelijkheden onderzoeken wij momenteel.”

De klant als uitgangspunt

Het is duidelijk. Denken in échte oplossingen voor de klant, daar gaat het om. Daar draait de samenwerking tussen EasyPark en XXImo ook om. “We kijken samen naar verbeteringen en nieuwe kansen, want die zijn er natuurlijk ook. Bijvoorbeeld op het gebied van internationale samenwerking, in de distributie, het gebruik van onze apps of benadering van specifieke markten. We zijn voorlopig nog lang niet uitgepraat”, zegt Marius tot slot.

Benieuwd naar wat XXImo voor uw bedrijf kan betekenen?

Start hier