Interview: Resellers

Interview: Resellers

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar één oplossing voor alle mobiliteit van hun medewerkers. Vrijwel alle spelers in de mobiliteitsbranche krijgen hier in toenemende mate mee te maken – van leasemaatschappij tot tankstation tot parkeerprovider. Voor deze bedrijven is het goed om te weten dat zij samen met XXImo op een eenvoudige manier moderne, innovatieve en flexibele mobiliteitsdiensten kunnen bieden aan hun klanten.

Jur Huber is bij XXImo als Head of Partnerships hiervoor verantwoordelijk en is u graag van dienst. Hij vertelt waarom de rol van ‘reseller’ voor veel bedrijven interessant is en hoe XXImo dit ondersteunt.

Waarom zijn resellers en XXImo een goede match?

Wij bieden een unieke en flexibele mobiliteitsoplossing, die we aan resellers ook whitelabel kunnen aanbieden. Hierdoor kunnen zij hun eigen klanten helpen met al hun mobiliteitsvraagstukken. Je moet het zo zien: Wij hebben de afgelopen 11 jaar een volledig mobiliteitsplatform én -netwerk opgebouwd in Europa. Het ingewikkelde denk- en ontwikkelwerk inclusief de gemoeide investeringen zijn dus al gedaan. Tel hier de betaalmogelijkheid van Visa en alle mobiliteitsopties die wij bieden bij op en je snapt dat dit voor veel bedrijven heel interessant is. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om de oplossing, bestaande uit een app, portal en mobiliteitskaart, volledig in de huisstijl van de reseller in te richten.

Wat levert de rol van reseller op?

Resellers kunnen hun klanten een totaaloplossing bieden, mobiliteit voor alle medewerkers. Stel een organisatie heeft 10.000 medewerkers en een leasemaatschappij levert daar 1.000 leaseauto’s. Dan zijn er nog 9.000 medewerkers die ook (af en toe) reizen, maar waar je geen oplossing biedt. Als je de klant ook met de mobiliteit van deze medewerkers kan helpen is dat natuurlijk heel prettig. Voor de klant en de leasemaatschappij. Eén loket voor alle mobiliteit én extra omzet. Hiermee kan je de klant natuurlijk ook meer binden.

Nog even over ‘de klant aan je binden’, kan je dat uitleggen?

Elke organisatie, klein en groot, heeft mobiliteitsvraagstukken. Ze zijn er al mee bezig, of willen meer gaan regelen. Flexibeler, duurzamer, tegen lagere kosten… noem maar op. Elke organisatie is dus ook op zoek naar een partij die daarbij kan helpen. Kan jij slechts een deel van de oplossing leveren, dan is men sneller geneigd ook naar andere marktpartijen te kijken. Dat kan je beter proberen te voorkomen, door het totaalplaatje aan mobiliteit wél te bieden.

Voor welke bedrijven is de reseller-rol van toegevoegde waarde?

Onze mobiliteitsoplossingen zijn voor veel partijen interessant. Ten eerste voor leasemaatschappijen, die noemde ik al eerder. Maar ook oliemaatschappijen, wagenparkbeheerders en parkeeraanbieders. Al deze partijen zijn op zoek naar moderne en innovatieve mobiliteitsdiensten die betaald kunnen worden met moderne en innovatieve betaalmethoden. Zo kunnen zij naar keuze de mobiliteitsdiensten afnemen die bij hun bedrijf en hun klanten passen. Met ons brede palet aan betaalmogelijkheden (mobiliteitskaart, contactloos betalen, Apple Pay & Google Pay) zijn zij ook helemaal klaar voor de toekomst.