Milo 2.0 is live!

Milo 2.0 is live!

In 2011 zijn we XXImo gestart met als doel de zakelijke mobiliteit zo makkelijk mogelijk te maken. De afgelopen jaren is ons platform uitgegroeid tot een volwaardige oplossing voor het boeken, betalen en beheren van alle vormen van mobiliteit. Intussen hebben we zo’n 150.000 gebruikers in Nederland, België en Duitsland, een resultaat waar we trots op zijn.

Sinds 2017 is onze mobiliteitsapp ‘Milo’ een vast onderdeel van ons platform. Milo is de handige mobiliteitsapp voor onderweg, waarmee gebruikers kunnen betalen, parkeren, beheren en navigeren. Kortom: Milo maakt mobiliteit en alles wat daarbij komt kijken snel, overzichtelijk, laagdrempelig en vooral makkelijk.

Maar onze ambitie reikt verder. We zijn continu op zoek naar mogelijkheden om de ervaring met onze diensten te optimaliseren en we introduceren ook regelmatig nieuwe functionaliteiten. Ook onder de motorkap blijven we innoveren om Milo te verbeteren. Daarom hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw jasje voor de Milo app.

Gemak en innovatie voor onderweg

Milo heeft zijn grootste update ooit gehad. Milo 2.0 wordt vanaf vandaag gefaseerd beschikbaar in de App Store en Google Play Store!

Milo, de handige mobiliteitsapp van XXImo, maakt mobiliteit en alles wat daarbij komt kijken snel, overzichtelijk, laagdrempelig en vooral gemakkelijk voor u als gebruiker. Milo helpt u met het reserveren, betalen, parkeren, navigeren en beheren van uw (deel)vervoer en transacties. Naast inzicht, overzicht en controle geeft Milo ook direct antwoord op veel gestelde vragen. Zo heeft u alles wat u onderweg nodig heeft direct binnen handbereik.

Onze gebruikers maken vrijwel dagelijks gebruik van onze app. Het is de one-stop-shop voor alles dat zij onderweg nodig hebben. De gebruiksvriendelijkheid van de app is dan ook van cruciaal belang. De feedback van onze gebruikers is daarom de basis voor de verbeteringen die in deze nieuwe app zijn gerealiseerd. Met deze update, of eigenlijk upgrade, geven wij gehoor aan de belangrijkste wensen en behoeften van onze gebruikers en hun mobiliteitsmanager.

- Frits van Pijkeren, Product Owner
Verbeteren en anticiperen op de toekomst

Zoals u al weet, volgen technologische vernieuwingen elkaar vandaag de dag in rap tempo op. Door deze ontwikkelingen op de voet te volgen en met beleid te integreren in ons XXImo-platform, stellen wij u in staat om met vertrouwen gebruik te blijven maken van onze diensten. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst.

De nieuwe Milo app heeft dezelfde functies die gebruikers al gewend waren en helpt ons anticiperen op veranderende behoeften van organisaties en technologische vernieuwing in de toekomst. Daarnaast is Milo door nieuwe technologie aan boord nu nóg veiliger en gebruiksvriendelijker. Hiermee zorgen wij ervoor dat onze gebruikers ook in de toekomst het gemak en de eenvoud van Milo blijven ervaren. Het nieuwe uiterlijk van de app is de kers op de taart van deze grootschalige upgrade en is representatief voor de groei die Milo deze zomer heeft doorgemaakt. Milo 2.0 is een cruciale app voor de moderne, multimodale en duurzame zakelijke reiziger in Europa.

- Frits van Pijkeren, Product Owner
Download Milo 2.0

Milo 2.0 wordt vanaf vandaag gefaseerd beschikbaar in iOS App Store en Google Play. Staat automatisch updaten aan in de instellingen op uw smartphone? Dan hoeft u verder niets te doen. De nieuwe Milo app wordt automatisch voor u bijgewerkt.

U kunt uw nieuwe Milo app uiteraard ook handmatig installeren via de App Store en Google Play Store zodra de release voor u beschikbaar is.

Meer informatie

Bent u mobiliteitsmanager, HR Manager of Directeur van een Europese organisatie en wilt u Milo ook gebruiken om zakelijk reizen gemakkelijk te maken voor u en uw medewerkers? Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden van Milo en het uitgebreide XXImo mobiliteitsplatform.

Neem vandaag nog contact op met Bas Bogerd, Mobility Consultant, en plan direct een persoonlijke kennismaking of demo.