Hoe kan ik voorkomen dat anderen, bij verlies of diefstal van mijn toestel, mijn mobiliteitskaart in Google Pay kunnen gebruiken?

Uw kaartgegevens worden door Google Pay niet op uw toestel opgeslagen. Iemand die uw smartphone heeft gevonden of gestolen, heeft dus geen toegang tot die informatie; zelfs niet als uw toestel niet is vergrendeld.

Tip: schakel ‘Vind mijn apparaat’ in

Als uw toestel kwijt raakt door verlies of diefstal, wilt u het natuurlijk snel terugvinden. Schakel daarom van tevoren de ‘Vind mijn apparaat’-app in op uw smartphone. U schakelt deze app in via de Google Pay instellingen op uw toestel:

1. Ga op uw toestel naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Google'.
  3. Tik op 'Beveiliging'.
  4. Tik op 'Vind mijn apparaat'.
  5. Zet de ‘Vind mijn apparaat’-app aan.

Google Pay blokkeren

U kunt Google Pay op 2 manieren blokkeren:

1. Via Android Device Manager

Via Android Device Manager blokkeert u gemakkelijk alle functies op afstand bij verlies van uw toestel. Let op: deze ‘Vind mijn apparaat’-app moet al vóór het verlies zijn ingeschakeld op uw Android-smartphone.

2. Via onze helpdesk

Lukt het niet om Google Pay via de Android Device Manager te blokkeren? Neem dan contact met ons op.