Mobiliteitsbudget

Mobiliteitsbudget

Optimale keuzevrijheid voor medewerkers

De mobiliteitswereld is constant in beweging. De manier waarop wij reizen en werken verandert, we werken meer van thuis uit en deels op kantoor of andere locaties. Daar komt bij dat medewerkers andere wensen hebben als het gaat om hun vervoer. Niet iedereen wil nog een bedrijfswagen, er is meer vraag naar flexibiliteit. Dat kan ook, want het aanbod alternatieve vervoersvormen is de laatste jaren enorm gegroeid. De nieuwe wetgeving omtrent het mobiliteitsbudget biedt meer mogelijkheden om fiscaal voordeel te halen uit het gebruik van alternatieve, duurzame vervoersmiddelen.

Hoe werkt het mobiliteitsbudget in de praktijk?

Tom De Vlaminck werkt bij Janssens bv en reist 5 dagen per week met zijn leaseauto heen en weer naar het hoofdkantoor. Dat is niet goed voor het milieu en hij staat vaak in de file. Het is nu intern afgesproken om samen met collega’s te carpoolen… maar dat niet alleen: vanaf volgend jaar krijgt Tom een maandelijks mobiliteitsbudget van € 250 en kiest hij ervoor om een kleinere auto te nemen.

Met het verschil in budget krijgt Tom dan meer geld om alternatieve mobiliteit te betalen. Hiervan betaalt hij straks zijn deelauto of deelfiets, maar hij gaat ook een keer per week met de trein. Daarnaast werkt Tom ook nog een dag thuis, wat niet alleen een gunstig effect heeft op de tijd en de hoeveelheid brandstof, maar ook op zijn mobiliteitsbudget. Met dat voordeel kan Tom bijvoorbeeld samen met zijn familie in het weekend met de trein naar zee. Al deze verplaatsingen betaalt Tom met de XXImo Mobility Card.

Dashboard mockup 800x450
Voordelen voor werkgever en werknemer

Het faciliteren van alle (zakelijke) verplaatsingen van Tom en zijn collega’s kan eenvoudig met één tool: XXImo. XXImo faciliteert namelijk de zogenoemde split, waarbij iedere medewerker in feite twee potjes met geld heeft: één voor de professionele uitgaven, zoals een taxirit naar een klant, en één voor het mobiliteitsbudget, waaruit Tom en zijn collega’s woon-werkverkeer en andere mobiliteitsuitgaven betalen.

Deze klanten gingen u voor
Meer weten over het mobiliteitsbudget

Neem contact op met ons team van Mobility Consultants. Zij praten u graag bij over de laatste ontwikkelingen.

Leads the way in mobility